Home       Contact      
 

Productinformatie

Maattabel:

Onze collectie komt van over de hele wereld en er worden verschillende maatvoeringen gebruikt. We hebben ze voor u op een rij gezet in een schema:One size: Veel van de kledingstukken in onze collectie zijn 'one size', oftewel 1 maat. Welke maat dat precies is hangt heel veel af van het merk en type kledingstuk. Bij twijfel geven wij u natuurlijk graag advies.

Boris Industries: Dit merk hanteert weer een andere maatvoering, namelijk van 1 t/m 5. 
Maat 1: 36/28
Maat 2: 40/42
Maat 3: 44
Maat 4: 46/48
Maat 5: 48/50


Wasvoorschriften:

Om uw kleding zo lang mogelijk mooi te houden raden wij te allen tijden aan om uw kleding met de hand te wassen, tenzij anders aangegeven. In de wasmachine kan ook, maar dan het liefst in een waszakje, op een handwas- of wolwasprogramma. 
Hieronder vindt u een overzicht van de symbolen die u vindt in een wasetiket:Veel voorkomende Stoffen en Eigenschappen: 

-Katoen: 
Katoen is een plantaardige vezel (cellulose), die aan de zaden van de katoenplant groeit als witte pluizige bollen. Na bewerking zijn deze uitstekend geschikt voor het spinnen tot fijn garen. Katoen is als vezel sterk en daarmee heel lang bestand tegen slijtage; het is nat zelfs sterker dan droog. Textiel gemaakt van katoen is luchtdoorlatend en het heeft uitstekend vermogen om vocht op te nemen: het is sterk absorberend. Mensen die snel last hebben van zweten kunnen het beste katoenen kleding dragen. Daar staat tegenover dat het vrij snel vochtig wordt en daarbij droogt het niet zo snel. Het voelt prettig aan op de huid. Het wordt ook vaak gemengd met andere vezels.

-Viscose/Rayon:
Viscose  is een textielvezel die via een kunstmatig proces worden gemaakt, met een natuurlijke grondstof (cellulose) als basis. Viscose is de vezel die oorspronkelijk kunstzijde werd genoemd, omdat het aanvoelt zoals zijde. Het is een zachte, soepele stof die toch net zo comfortabel draagt als katoen. Als het nat is wordt het veel minder sterk, daarom moet het heel voorzichtig gewassen worden, zonder wringen, wrijven of borstelen. Het kreukt nogal snel, om die reden wordt het vaak gemixt met andere, synthetische vezels zoals polyester. Daardoor zijn de nadelen die viscose heeft deels verdwenen.

-Linnen:
Linnen is een plantaardige vezel en wordt uit vlas gemaakt. Linnen is sterk en duurzaam, het voelt zacht en comfortabel aan bij het dragen. Het wordt zachter en sterker naarmate het meer gebruikt wordt. Linnen is vochtabsorberend, het kan 20% van het eigen gewicht opnemen aan vocht, daarna gaat het pas vochtig aanvoelen. Vocht wordt door linnen makkelijk aan de lucht afgegeven, dus het blijft droog en fris aanvoelen. Gekleurd linnen is kleurvast, het is makkelijk te wassen en veroorzaakt geen allergische reacties. 

-Polyester:
Synthetische vezel. Polyester is een gladde, lichte, duurzame stof, die zacht aanvoelt. Het is vormvast, behoudt zijn kleur goed en gaat lang mee. Deze stof neemt echter niet zo goed vocht op, het is dus weinig ademend, is niet echt warm en kan statisch zijn. Het mag op 40 graden gewassen worden, het droogt heel snel en strijken is niet nodig.

-Polyamide/Nylon:
Synthetische vezel. Polyamide/nylon is licht van gewicht, makkelijk te vouwen. Het is sterk, het scheurt niet, het kreukt niet, behoudt zijn vorm en droogt heel snel. Het is elastisch en waterafstotend. Het mag niet warmer dan 40 graden gewassen worden en niet in de droger.

-Elastan/Lycra: 
Een vezel gemaakt van polyurethaan, is een synthetisch rubber. Andere namen waar het onder bekend is zijn Elastan, Dorlastan, Spandex. Het heeft een rekvermogen van 500 tot 600%, het grootste van alle materialen in textiel. Vaak wordt het gecombineerd met andere geweven of gebreide materialen zoals katoen, om kleding lichte rekbaarheid te geven en daarmee het draagcomfort te vergroten. Meestal is het doorzichtig, glanzend en stroef. Het mag niet te heet gewassen worden.

-Acryl/polyacryl:
Acryl is een synthetische vezel, een sterke, zachte vezel die veel op wol lijkt, en is bestand tegen slijtage. Het is warm bij het dragen. Hoewel het niet krimpt, kan acryl niet te heet gewassen worden, niet in de felle zon worden gedroogd en ook niet in de droger. Strijken moet voorzichtig gebeuren. Het wordt vaak als mengvezel gebruikt en voor kleding zoals mutsen, sjaals, truien en dekens. 


Veel voorkomende Stofnamen:

-Ausbrenner: Stof gemaakt van verschillende grondstoffen, waarbij één van de grondstoffen door een oplosmiddel plaatselijk wordt verwijderd, zodat een kantachtig weefsel ontstaat. Deze stof wordt ook wel dévorant genoemd.

-Chiffon: Benaming voor een soepele, dunne stof van hard gedraaide garens.

-Fluweel: 
Stof met een oppervlak van rechtopstaande, katoenen poolpluizen, verkregen door het doorsnijden van extra meegeweven inslag- of kettingdraden.

-Flockprint: 
Stof met fluweelachtige patronen van op de stof gelijmde vezels.

-Jersey: 
Algemene Engelse benaming voor gebreide stoffen.

-Lurex: Handelsnaam voor metaalgarens. Een stof van deze garens noemt men eveneens Lurex.

-Ombré: 
Stof met geleidelijk in elkaar overgaande kleuren.

-Organza:  
Een op glasbatis lijkend weefsel, vervaardigd van kunstmatige filamentgarens.

-Satijn:  
Algemene benaming voor stoffen in satijnbinding, zoals satin imprimé en satijnvoering.

-Stretch:  
Algemene benaming voor elastische stoffen.

-Taft: Algemene benaming voor weefsels,vervaardigd van filamentgarens in platbinding.

-Tricot:  
Algemene Franse benaming voor gebreide stoffen.

-Tule:  
Geweven of gebreide stof met kleine zeshoekige openingen.

-Velours:  
Algemene benaming voor: kettingpoolweefsels. Tevens algemene benaming voor dikke, gevolde en geruwde mantelstoffen met een kort 
vezeldek.

-Vilt:  
Ongeweven, sterke en dichte wollen stof, verkregen door wolvliezen te vervilten.

-Voile:  
Dunne, open en doorzichtige stof in platbinding, van fijne, hooggedraaide garens (voilegarens). De stof heeft een 
enigszins harde greep.


Verftechnieken:

-Tie-dye: Tie-dye (Engels) is een verftechniek voor textiel. Door middel van het binden en knopen van de stof wordt een patroon op de stof aangebracht. Vervolgens wordt de stof eerst doordrenkt met water, eventueel gemengd met soda. Hierna worden delen van de stof in verf gedoopt. De verf kan zich op bepaalde delen van de stof niet hechten, omdat de van water doordrenkte stof stevig is geknoopt of samengebonden. Door de kleding te bundelen, en vervolgens in verschillende verfkleuren te dopen kunnen spiraalpatronen worden aangebracht. 
Bron: Wikipedia.

-Batikken:  Batikken (van: veel puntjes in het Javaans) is een manier om lappen textiel met verf van een decoratie te voorzien, waarna deze lappen als kleding kunnen dienen.
Om te batikken wordt de stof eerst gedeeltelijk met een waterafstotende was behandeld. De behandelde gedeelten blijven na het verven wit. De was wordt vervolgens weer verwijderd. Geavanceerde batik bestaat uit verschillende kleurgangen, waarbij telkens de was op een andere manier wordt aangebracht. Doordat er kleine barstjes in de was komen, treedt er vaak een soort craquelé effect op.
Bron: Wikipedia.


Handwerktechnieken:

-Patchwork:
Patchwork is een handwerktechniek waarbij lapjes katoenen stof van verschillende kleur en grootte aan elkaar worden genaaid. "Patch" betekent lapje stof. De lapjes stof kunnen in verschillende kleuren, dessins en vormen gebruikt worden, waardoor er ontelbare mogelijkheden zijn om tot een origineel eindproduct te komen.


Verschillende neklijnen: 
(Engelse benamingen)

Verschillende taillelijnen:
(Engelse benamingen)

 

 


Blue Moon Fashion door ProShops Webwinkels